Borne C - Park Stokhorst C                  17 januari 2006

 

 

Borne C

Park Stokhorst C

Normaal

snel

1

Jeroen van Lanen

Liam Kelly    

½ - ½

0-1

2

Max Stolk

Lars Hesseling       

1-0

0-1

3

Fatih Vluttert

Sander Heutink   

1-0

0-1

4

Jeroen Workel

Wesley Holtkamp   

1-0

1-0

  

           

De jeugd van Borne heeft gewonnen met duidelijke cijfers. Het had 4-0 kunnen zijn als Jeroen van Lanen zou weten hoe hij een K+T tegen K moet uitspelen, hij wist dat niet en bleef maar schaakjes geven: remise. Toch was het een vreemde partij, want lange tijd ging de strijd gelijk op. In de overgang naar het eindspel maakte Jeroen een fout en kwam daardoor pionnen achter te staan, de schade wist hij te beperken, door een dreigende promotie af te slaan. Wat volgde was een nadelig eindspel, maar niets is zo moeilijk als het winnen van een gewonnen stelling. De speler van PS slaagde er niet in, gaf pardoes een toren weg en toen was de beurt aan Jeroen om te winnen, maar zoals gezegd, het werd remise.

Ook sterk was de inzet van Max Stolk. In de opening maakte Max een klein foutje en dreigde in moeilijkheden te komen, maar Max speelde goed door en maakte het de tegenstander nog zeer lastig. Na de zoveelste aanval af te hebben geslagen overzag de speler van PS toch een combinatie en Max won een stuk. Vervolgens promotie en toen was de strijd gestreden.

Snelschaker Jeroen Workel dacht over zijn partij 5 minuten na, zijn tegenstander 40 minuten van de 45. De gok pakte zeer goed uit en in tijdnood gaf zijn tegenstander de partij weg.

Ook Fatih Vluttert deed het goed. Hij speelde zeer goed de stukken uit de opening, zette een degelijke aanval op en won. Fraai gespeeld. Kortom Borne won met mooie cijfers van Park Stokhorst. Daarna moest er nog gesnelschaakt worden. Hoewel de jeugd van Borne dat regelmatig oefent, ging die winst toch naar PS.

 

Eind maart speelt de jeugd nog een wedstrijd uit tegen Hardenberg.