1

Totaalscore:

3

5

De, wegens de zware sneeuwval, uitgestelde wedstrijd tegen Hardenberg 3 werd een zwaar bevochten overwinning.

In de 2e tijdfase, na 5 uur spelen, won Norbert zijn partij  én de wedstrijd voor het 1e team.

Met 5 punten uit 3 wedstrijden blijven we ongeslagen en meedraaien in de top van de promotieklasse.

De wedstrijd had een wisselend verloop. Zag het er in het begin nog naar uit dat we ruim zouden gaan winnen; in het verloop van de wedstrijd keerden echter de kansen voor Hardenberg; uiteindelijk mochten we toch blij zijn  met de overwinning.

De wedstrijd begon om 13.00h:

Ø        13:20h: Henk-Jan heeft al een stuk gewonnen.

Ø        13:30h:  Matthias heeft een verbonden vrijpion op d6; het uitspelen is slechts een kwestie van techniek; Matthias gebruikt hiervoor slechts 13 minuten, terwijl zijn tegenstander 105 minuten investeert!

Ø        13:45h: Johan heeft een pion gewonnen; Menno heeft ruimte- en ontwikkelingsvoorsprong; Norbert krijgt een zware aanval op zijn koningsstelling te verduren; Patrick is wat moeilijker uit de opening gekomen.

Ø        14:30h: het eerste ½ is binnen: Cor vermijd een slechter staand eindspel door zetherhaling.

Ø        15:00h:  Matthias scoort zijn lang verwachte punt; het gaat crescendo voor ons team!

Ø        15:30h: Patrick berust in remise, Bert komt allengs wat moeilijker te staan, Norbert kan met moeite de aanval van zijn tegenstander blokkeren, Menno weet zijn ratingverschil (nog) niet in een betere stelling vertalen.

Ø        16:30h: Henk-Jan wint zijn partij. We staan nu met 3-1 voor, op vele borden komen we een echter (ver) achter in tijd!

Ø        17:00h: Bert weet het eind spel K+2p tegen K+3p remise te houden: knap werk!

Ø        17:15h: Johan laat in betere stelling én tijdnood een loper in staan en verliest de partij. Menno moet, na lang aandringen berusten in remise. Het is nu 4-3 in het voordeel van ons, alles komt aan op de partij van Norbert!

Ø        17:45h: Norbert is winnend uit de tijdnoodfase gekomen. Wij winnen de wedstrijd met 5-3.