0

3

3

Moeizaam gelijkspel uit in Lonneker

Vol goede moed en zin om een pot te schaken vertrokken we naar Lonneker. We waren er 30 minuten te vroeg, waardoor we nog even tijd hadden voor een kop koffie met een broodje in de kantine van de dichtbijgelegen sportvelden.

Om 13.15 konden we dan eindelijk plaatsnemen achter de borden. We moesten even wachten op WSG die nog moest komen, zodat Lonneker 1 en 2 tegelijk konden beginnen.

Toen iedereen de 10 zetten gepasseerd was konden we voorzichtig zeggen dat we op 3 borden beter stonden, op 2 gelijk en op 1 slechter.

Johan, Jos en Cor hadden allen een positioneel voordeel t.o.v. de tegenstander.

Wim staat bedrukt met een pion meer.

Henk-Jan heeft alles nog op het bord staan in een moeilijke b2-b4 variant.

En op bord 6 komt Nico slecht uit de opening, waardoor het heel moeilijk wordt.

Na bijna 2 uur spelen is er nauwelijks verandering bij Johan. Beide spelers gebruiken veel tijd.

Bij Jos is de stelling dichtgeschoven, wit staat iets beter.

Cor heeft een aanval op de lange rockade van de tegenstander. Het ziet er veelbelovend uit.

Wim verliest 2 pionnen en staat dus 1 pion achter.

Bij Henk-Jan staat bij zet 15 nog steeds alles op het bord.

Nico staat onder druk van een sterke witte aanval.

Na 3 uur spelen valt de eerste beslissing. Jos berust in remise nadat de stelling weinig mogelijkheden meer bied. Nico verliest een stuk en uiteindelijk na nog een half uur de partij.

Na 3 uur en 45 minuten Boekt Cor de eerste zege voor het nieuwe externe schaakseizoen na een prachtig uitgespeelde aanval.

Henk-Jan staat nog steeds gelijk, met licht positioneel voordeel. Johan komt in tijdnood en heeft nog 10 minuten voor 10 zetten.

Wim biedt remise aan met een pion achterstand en met weinig tijd. De tegenstander accepteert het aanbod wat de tussenstand op 2-2 brengt.

Kort daarop zien we Henk-Jan de tegenstander een hand geven. Een fraaie mat in 5 (!) brengt Lonneker op een 3-2 voorsprong.

Johan haalt de tijdscontrole met nog 50 seconden op de klok. Hij heeft een loper en 2 pionnen tegen 4 pionnen van de tegenstander. Johan houdt het nog even spannend maar speelt het uiteindelijk solide naar winst.

Eindstand 3-3.