e-mail: webteam

Eerste team laat de punten bij de buren liggen

Wedstrijd:          HSC-Stork – Herikon/Borne 1

Datum                  16 september te Hengelo

 

Wederom liet het eerste team de punten bij de Buren  liggen. Maar deze keer was het pijnlijker dan ooit want we hadden ze eigenlijk al in de tas.
De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een beetje wennen, maar we waren nog geen negen maanden geleden in dit mooie denksportcentrum geweest, dus was het snel  “thuis voelen”.

Paul had vooruit gespeeld, maar had zich al vanuit de opening in een kansloze positie gemanoeuvreerd en de stukken zaten binnen 90 minuten al weer in het doosje.  Dus keken we bij aanvang nog tegen een achterstand aan.  Erik maakte daar een eind aan door het  toreneindspel  overtuigend van Anja te winnen.  Bert bood, in een betere positie, remise aan en Johnny Hampsink accepteerde dat vrij snel. Patrick had de jeugdspeler Wahe Boghossian voor zich.  Hengelo had hier misschien op een stuntje gehoopt. Wahe heeft  inmiddels al een rating van bijna 1760. Maar Patrick liet zich niet van de wijs brengen en won overtuigend.  Jos miste de kans om op de 16de zet een mat in drie te forceren middels een loperoffer.  Hij zag dit te laat en de mogelijkheid was toen voorbij.  Teleurgesteld nam hij de aangeboden remise aan.  Het bleek dat de  ogenschijnlijk betere stelling dan ook weinig potentie meer had. Half punt gemist dus.
Norbert had een kwaliteit minder, maar streed heel dapper met alles wat hij had om de tegenstander onder druk te zetten. Dus lukte bijzonder goed en  het moment dat hij zeker de kwaliteit terug ging winnen was het remise aanbod  juist getimed en geaccepteerd.  Tussenstand 2½ – 3½. Het zag er dus goed voor ons uit.
Resten nog de partijen van Lex en Henk.  Lex hield zich staande in de strijd tegen Wouter . Hij wilde nog een revanche op de nederlaag  van nog geen jaar terug.  Het leek ook wel goed te gaan en een half punt zat er zeker in. Maar met een listige combinatie veroverde Wouter een stuk en het was voorbij.  Henk  had het beste van een loper-paard eindspel met een verre vrijpion. Goed voor een punt zou je denken.  Maar ook hier ging het mis. Henk liet zich met een paardvork de loper afnemen en de https://www.cialissansordonnancefr24.com/cialis-en-pharmacie/ jonge Thomas, die vorig jaar op bord 8 nog van Erik verloor, was nu  de man of the match.

Een note: Vorig jaar verloren we met dezelfde cijfers van Hengelo en werden we kampioen……volgende wedstrijd van het eerste team is op 4-11 te Borne. Tegenstander is dan Almelo 2.

De individuele uitslagen: (erg profi is het niet, maar de SBO heeft de website nog niet af)

Comments are closed.