e-mail: webteam

SOS team haalt mooie overwinning

Speeldatum:     Dinsdag 10 december 2019
Team:   SOS-1
Ronde: 3,  klasse 1E
Plaats: Uitwedstrijd in Enschede
Tegenstander:  Max Euwe

SV Borne- Max Euwe 5-3

Na twee nederlagen in twee ronden waren we op de laatste plaats beland. Deze keer konden we een extra sterk team bij elkaar krijgen en dat was wel nodig om van  het sterke Max Euwe punten te kunnen pakken. Maar Max Euwe was gemiddeld toch nog steeds 50 ratingpunten sterker.
Je  kon op de borden zien dat het allemaal nog niet vanzelf ging.  Lex kwam al redelijk vroeg remise overeen. Jos kwam eveneens vroeg een stuk voor maar de tegenstander had vrije pionnen in het centrum. Paul stond ook goed. Verder was het allemaal heel onduidelijk bij Cor, Rik, Henk John en Theo. Uiteindelijk verloor Cor door een te opportunistische toren aanval op de koning, terwijl de tegenstander inmiddels had verrijkt met een extra dame, door promotie.  Bij John lukte het wel om met veel offers een winnende stelling te forceren. Ook Rik was weer in topvorm en sloot zijn aanval met twee paarden op de koningsstelling af met een winstpunt. Jos  wilde afwikkelen naar een gewonnen eindspel en de tegenstander hielp hem een handje. Dus het was al snel 3,5-1,5 voor ons. Dat zag er goed uit!  Paul stond heel goed, Henk kon nog winnen en Theo’s stelling was wat onoverzichtelijk, maar dat zat altijd nog een half punt in. De tijd van Pauls tegenstander was zo goed als op en hij wilde er liefst een half uur bij hebben. Daarvoor moest hij wachten tot zaterdag, werd hem verteld. (KNSB-zaterdag ronde)  Dus gaf hij maar op en waren onze matchpunten binnen!! Henk had het zelfde probleem met de tijd, maar liet gewoon de klok lopen. Jam

Theo haalde een mooie remise

mer want de stelling bleek gewonnen. Als laatste was Theo nog bezig. Hij had geen pionnen meer en de tegenstander nog 3. Maar Theo had een….Paard. Daarnaast nog ongelijke lopers op het bord en zijn koning stond heel goed.  Een beetje aarzelend nam Theo het remiseaanbod aan.

Persoonlijke resultaten:

SG Max Euwe 1

S.V. Borne 1

Hajdari, H. (Hysen) 1848 Veldhuis, H. (Rik) 1790 z-w 0 – 1
Piest, J.A. (Sjaak) 1931 Griffioen, A. (Lex) 1907 w-z ½ – ½
Lubbe van der, R.H.J. (Rob) 1774 Formanoij, P. (Paul) 1761 z-w 0 – 1
Molen van der, J. (Jarich) 1716 Leerentveld, J.G. (John) 1781 w-z 0 – 1
Wiedenhoft, N. (Niklas) 1741 Bree van, C. (Cor) 1597 z-w 1 – 0
Rabbers, L.H.D. (Daniel) 1641 Eillert, H. (Henk) 1658 w-z 1 – 0
Spek, R. (Richard) 1671 Muller, J. (Jos) 1561 z-w 0 – 1
Voorintholt, D. (Dick) 1625 Heeregrave, T.J. (Theo) 1542 w-z ½ – ½
Gemiddelde Rating: 1743 Gemiddelde Rating: 1700 3-5

De volgende SOS wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Pagasus op 14 januari

Comments are closed.