e-mail: webteam

Vrimot maatje te groot voor Borne 2

Op donderdag jl. (7 okt) ging ons tweede naar Vriezenveen voor een externe.  Duidelijk was dat wij duidelijk minder qua rating waren.

Op bord 1 speelde Theo tegen HR Burer. Deze speler met een rating van tegen de 1900 bleek iets te sterk voor Theo. In het middenspel raakte Theo een kwaliteit kwijt en kwam ook nog tegen een vrijpion te staan. De partij werd nog knap tot 23.00 uitgespeeld. Maar toen was de verdediging van Theo niet in staat de vrijpion meer tegen te houden. Toch goed gespeeld van Theo.

Op bord 2 mocht ik tegen P. Burer. Ook hier een behoorlijk ratingverschil. Alhoewel ik wel in de verdediging moest werd nergens de remisemarge doorbroken. Zelfs een kans laten liggen op een mogelijke winstkans. Toch erg tevreden over dit resultaat.

Op bord 3 wachtte de derde Burer (E.R) tegen Thijs M. Ook in deze partij werd de remisemarge niet doorbroken. Dat bleek ook in de analyse. Een waanzinnig goed resultaat van Thijs.  Het werd een lange avond voor Thijs qua wachten. Hun partij was na 2 uur spelen klaar en gelijkwaardig.

Op bord 4 mocht Hans tegen Kleinjan. We waren benieuwd naar een pionnenstormram van Hans. Helaas bleek dit andersom. Na enig afruilen in het centrum bleek dat Hans de pionnen hier op zich af zag komen. De verdediging hier tegen bleek uiteindelijk niet mogelijk. En Hans moest opgeven na ook nog stukverlies.

Op bord 5 speelde Gert tegen A, Doeve een goede partij die jammer genoeg net werd verloren. Ondanks een mooie dubbele torenlijn gingen er in het eindspel 2 pionnen van Gert in het doosje. De tegenstander speelde het niet geweldig uit en Gert bleek zelfs nog een kans te hebben op remise maar miste die zodat ook hier een 0 kwam te staan voor ons.

Op bord 6 was het Thijs B. die tegen van Vliet mocht aantreden. In de opening raakte Thijs een stuk voor een pion kwijt. Uiteindelijk was dit de reden voor verlies. Wel kan gezegd worden dat Thijs geen fout meer maakte en nog geweldig lang in de wedstrijd kon blijven. Jammer van het begin.

Erik,           Met een 5-1 nederlaag moesten wij huiswaarts. Wel een gezellige avond

Persoonlijke uitslagen

Vrimot 1 Rating SV Borne 2 Rating Ronde 1
Burer, H.R.M. (Humphrey) 1870 Heeregrave, T.J. (Theo) 1531 1 – 0
Burer, P.B. (Peter) 1797 Witteveen, E.A.R. (Erik) 1520 ½ – ½
Burer, E.R. (Edwin) 1723 Mangelsdorf, T. (Thijs) 1457 ½ – ½
Kleinjan, H. (Henk) 1522 Kroeze, J.W. (Hans) 1455 1 – 0
Doeve, A.H. (Roy) 1668 Nijhuis, G. (Gert) 1336 1 – 0
Vliet van, J. (Jan) 1487 Bakker, T. (Thijs) 1361 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1678 Gemiddelde Rating: 1443 5-1

 

Comments are closed.