e-mail: webteam

Ook Pallas te sterk voor ons AV-2 team

Op dinsdag 9 November speelden we, het tweede team, thuis tegen DSG Pallas uit Deventer. Ook het eerste team speelde. Daardoor was er een gezellig volle zaal.

Vanwege perikelen op mijn eigen bord heb ik lang niet alles mee kunnen krijgen van de andere borden, maar bij deze toch een poging iets van de heroïsche partijen weer te geven.

Wij wisten al dat we in een sterke poule zitten, maar Pallas stelde gemiddeld maar liefst 300 ELO punten meer op. En dat is wel heel veel. Toch hebben we nog een kleine kans op een remise als einduitslag  gehad.

Thijs heeft het schitterende resultaat van de vorige ronde weer gehaald. Een hele mooie remise aan het 1e bord tegen Klinge met ELO 1925. Op een gegeven moment had Thijs zelfs een kwaliteit voor. Wel een pion minder. Het werd een spannende strijd waarbij er wellicht zelfs winstkansen zijn geweest. Maar wat een resultaat !!

Op het 2e bord mocht ik ook al tegen zo’n speler, Rinderstma, met meer dan 300 ElO verschil. Dit bleek een speler die mij er langzaam maar zeker af wist te schuiven. Geen enkele kans gehad waarbij nog een blunder van mijn kant het proces van de komende nederlaag versnelde. Vlug vergeten.

Op 3 mocht Henk Schouten ons versterken. Dat Henk gedegen speelt weten we intussen wel. Dat was ook in deze partij het geval. Helaas kwam Henk in grote tijdnood. Dat was jammer want zijn tegenstander, Voogt, wist niet hoe hij zijn voorsprong van een pion kon verzilveren. In de eindstelling heeft Henk wellicht zelfs nog een winstkans laten liggen. Maar er was al grote tevredenheid tegen alweer een sterke tegenstander. Volgens mij gaat Henk wel vaker extern spelen, want dit smaakt naar meer.

Op bord 4 was het weer raak bij Hans. Een hele rare partij, maar winst voor Hans !!!! Hij kwam door een paar mindere zetten maar liefst 3 pionnen achter, maar dat maakt bij Hans nooit iets uit weten we. De tegenstander, Verf, 200 ELO meer waard, ging aparte zetten doen en Hans wist “ineens” dreiging te maken. Hier kreeg de tegenstander het benauwd van. Deed nog meer mindere zetten en Hans steeds betere. De wedstrijd kantelde en Hans maakte het, omringd door veel publiek, bekwaam af. Proficiat is op zijn plaats.

Op het 5e bord speelde Freek bijna geruisloos een hele mooie remise tegen Burgers, ook bijna 300 ELO meer. Ik zag wel dat Freek op een gegeven moment lichte druk kon maken met een vooruitgeschoven pion op de koningsvleugel. De remisemarge is in deze partij niet doorbroken. Dus een topresultaat voor Freek.

Op het laatste bord speelde Gert, net als in de vorige ronde, een mooie partij die helaas tegen Merza (ELO 1616) net verloren ging. Gert kreeg allerlei aanvallen te verduren op zijn konings pionnen. Kwam eruit met enige pionnen achterstand, maar wel een koning van zijn tegenstander die lastig stond. Na dame ruil was de laatste verdediger uitgeschakeld en konden de pionnen tegen Gert oprukken. Dat werd teveel.

Al met al eigenlijk een heel mooie nederlaag (dat dan wel) 2,5-3,5 tegen een te sterk team.

Jullie vervangend teamcaptain Erik

 

SV Borne 2 Rating DSG Pallas 1 Rating Ronde 2
Mangelsdorf, T. (Thijs) 1457 Klinge, J.R. (Jim) 1925 ½ – ½
Witteveen, E.A.R. (Erik) 1520 Rindertsma, C. (Chris) 1847 0 – 1
Schouten, H. (Henk) 0 Voogt, R.J. (Robert Jan) 1683 ½ – ½
Kroeze, J.W. (Hans) 1455 Verf, F. (Fedde) 1648 1 – 0
Wentink, F.G. (Freek) 1381 Burgers, G.J.A. (Gerard) 1678 ½ – ½
Nijhuis, G. (Gert) 1336 Merza, M. (Max) 1616 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1430 Gemiddelde Rating: 1733 2½-3½

Comments are closed.