e-mail: webteam

Borne-1 toch kampioen?

Promotieklasse; Ronde: 9; Datum: za 2017-05-06

Zaterdag 6 mei speelde het eerste Bornse team haar laatste (thuis)wedstrijd.  We konden nog kampioen worden. Dan moesten we vandaag minstens van het sterke ENO uit Nijverdal winnen.  Ook moet koploper WSG2 punten laten liggen in Hengelo.  Of we moeten zelf met 1 bordpunt meer winnen. Niet onmogelijk allemaal, maar de titel is nog lang geen uitgemaakte zaak.

We gingen wel voortvarend van start. Hier en daar werden er pionnetjes weggegeven en/of acheter viagra geofferd.  Cor won simpel een centrumpion. Henk verloor een c-pion door een luidruchtig schaakje, maar kreeg redelijk tegenspel. Paul won een pion die een koningsaanval inluidde. Ook John deed hetzelfde. Hij maakte ook gehakt van de pionnenstructuur van de tegenstander, die alleen maar geïsoleerde en dubbelpionnen kende. Lex offerde een pion, maar kreeg er meteen zoveel voor terug dat je het haast geen offer kon noemen.
Erik verloor een pion, maar veteraan Freek de Goede zette zijn aanval niet door en bleef voorzichtig en beheerst spelen.  Patrick kwam ook een pion achter, maar er stonden er nog heel wat op het bord + de beide dames.  Bert had het niet gemakkelijk en moest ook pionnen inleveren.

Als eerste won Paul door een matcombinatie. Toen plaatste Cor een paard verkeerd. Hij schrok zo van deze aktie dat hij meteen het remiseaanbod van de in tijdnood verkerende tegenstander aannam. Vervolgens wonnen John en Lex, terwijl Bert de strijd tegen twee vrijpionnen al voortijdig opgaf.  Erik wist met een torenoffer zijn slechte positie met een eeuwig schaak af te ronden, daarmee was het eerste matchpunt binnen. Henk, die nog steeds een c-pion minder had, liet deze uiteindelijk promoveren. Het was lastig, maar niet onmogelijk geweest deze pion te stoppen. Tussenstand 4-3.

Het was inmiddels 5 uur. Uit Hengelo kwam het bericht dat de stand 1,5-1,5 was.  We moeten dus nog steeds winnen. Dat kon met een remise van Patrick tegen de SBO topscorer Matthew Johnson (7 uit 7).  Een dame-eindspel met veel pionnen aan beide zijden. Patrick miste een pion, maar hij was vroegtijdig gaan lopen met een kantpion en dat bracht meer dan genoeg gevaar. Het lukte!!.0,5-0,5 waarmee de einduitslag 4,5-3,5 werd.

Nu afwachten wat er in Hengelo gebeurd, want daar werd nog volop geschaakt. Ook daar was het spannend. WSG stond op de meeste borden wel iets beter, maar het was net of er een virus uitbrak en alle WSG spelers besmet werden. Nergens konden ze meer een winststelling bereiken.  Zelfs geen half punt werd meer binnengehaald! Einduitslag 6,5-1,5.
Een heel verrassende uitslag zeker voor ons, want daardoor kunnen we ons

Kampioen SBO PromotieKlasse  noemen en mogen we volgend jaar in de KNSB competitie spelen.

De individuele uitslagen:

 
Herikon bv/Borne
 
 
ENO
 
 
1. Griffioen,A.(Lex) 1925  – Alssema,E.(Etien) 1977 1 0  
2. Munster,P.(Patrick) 1942  – Johnson Temisaren,M.(Matthew) 1969 ½ ½  
3. Akker van den,B.(Bert) 1723  – Klink,D.G.(Dennie) 1737 0 1  
4. Formanoij,P.(Paul) 1781  – Lamers,M.(Marco) 1654 1 0  
5. Eillert,H.(Henk) 1791  – Brinkhuis,R.A.(Rody) 1720 0 1  
6. Leerentveld,J.G.(John) 1753  – Voortman,N.M.(Niels) 1704 1 0  
7. Witteveen,E.A.R.(Erik) 1562  – Goede de,F.J.(Freek) 1753 ½ ½  
8. Bree van,C.(Cor) 1613  – Grunnekemeijer,A.J.(Axel) 1628 ½ ½  

 

Comments are closed.