e-mail: webteam

volg hier Tata Steel Chess 2022

Zaterdag team niet afgereisd

Zaterdag zou ons team afreizen naar Apeldoorn voor de wedstrijd tegen Amevo Apeldoorn 3.  Alhoewel de nieuwe corona-maatregelen zondag pas in gaan, waren onze teamleden vrijwel unaniem van menig dat er  beter niet gespeeld kon worden.  De wedstrijd is dus niet gespeeld.  Of er een nieuwe datum komt is nog niet duidelijk.  De eerst volgende die nog in de agenda staat is de thuiswedstrijd tegen Barneveld op 18-12.

Volle zaal en 0 punten.

Afgelopen dinsdag kregen we twee avondteams op bezoek.  Het achttal uit Nijverdal en het 6-tal uit Deventer, om te spelen tegen resp ons AV-1 en AV-2 team. (Eerste en Tweede klasse SOS).  Onze voorzitter controleerde van alle leden en alle bezoekers het coronatoegangsbewijs met de app. Iedereen werd toegelaten.  Dus het werd een gezellig volle zaal.  Nadat Erik iedereen op de juiste plaats had gezet kon de strijd beginnen.   John was het eerste klaar, in dit geval was dit niet positief. Hij werd door de Nijverdalse eerste bord speler vrij kansloos afgeserveerd door een foutieve opening.   Daarop volgde Ben met een overeengekomen remise en Frans won. Hij had niet veel nodig om de partij te winnen.  Met een gelijke stand wist Theo zich zelf en ons te verblijden met remise.  Met een stand van 2-2  hadden we nog enige hoop op resultaat tegen deze sterke tegenstander. Het pakte echter anders uit.  Henk verloor en Jos was ook al matig uit de opening gekomen.  Inmiddels met twee pionnen minder. In een poging wat tegengas te geven kwam hij in een mat-net.   Dat was allemaal vrij stel. Na amper twee uur spelen. Alleen Wim’s partij nam veel meer tijd, maar het mocht niet baten. Ook hij verloor pion naar pion en kwam in een reddeloos verloren eindspel terecht.   Uitslag 2-6.

Wim met nog een gelijk aantal pionnen

Het AV-2 zes-tal deed het relatief beter. Maar ook daar werden geen matchpunten behaald.

SV Borne 1 Rating ENO 1 Rating Ronde 2
Leerentveld, J.G. (John) 1793 Alssema, E. (Etien) 2052 0 – 1
Muller, J. (Jos) 1547 Klink, D.G. (Dennie) 1769 0 – 1
Eillert, H. (Henk) 1683 Noord de, P.F. (Peter) 1698 0 – 1
Arns, W.S.J. (Wim) 1606 Voortman, N.M. (Niels) 1780 0 – 1
Dam ten, B. (Ben) 1572 Trejic, A. (Amir) 1561 ½ – ½
Heeregrave, T.J. (Theo) 1525 Doctor, H.W. (Harry) 1612 ½ – ½
Veltkamp, F. (Frans) 1586 Eikenaar, E. (Erik) 1187 1 – 0
Levink, P.M. (Peter) 1510 Brinkhuis, G.W. (Wim) 1495 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1603 Gemiddelde Rating: 1644 2-6

 

 

 

 

 

 

 

Ook Pallas te sterk voor ons AV-2 team

Op dinsdag 9 November speelden we, het tweede team, thuis tegen DSG Pallas uit Deventer. Ook het eerste team speelde. Daardoor was er een gezellig volle zaal.

Vanwege perikelen op mijn eigen bord heb ik lang niet alles mee kunnen krijgen van de andere borden, maar bij deze toch een poging iets van de heroïsche partijen weer te geven.

Wij wisten al dat we in een sterke poule zitten, maar Pallas stelde gemiddeld maar liefst 300 ELO punten meer op. En dat is wel heel veel. Toch hebben we nog een kleine kans op een remise al einduitslag  gehad.

Thijs heeft het schitterende resultaat van de vorige ronde weer gehaald. Een hele mooie remise aan het 1e bord tegen Klinge met ELO 1925. Op een gegeven moment had Thijs zelfs een kwaliteit voor. Wel een pion minder. Het werd een spannende strijd waarbij er wellicht zelfs winstkansen zijn geweest. Maar wat een resultaat !!

Op het 2e bord mocht ik ook al tegen zo’n speler, Rinderstma, met meer dan 300 ElO verschil. Dit bleek een speler die mij er langzaam maar zeker af wist te schuiven. Geen enkele kans gehad waarbij nog een blunder van mijn kant het proces van de komende nederlaag versnelde. Vlug vergeten.

Op 3 mocht Henk Schouten ons versterken. Dat Henk gedegen speelt weten we intussen wel. Dat was ook in deze partij het geval. Helaas kwam Henk in grote tijdnood. Dat was jammer want zijn tegenstander, Voogt, wist niet hoe hij zijn voorsprong van een pion kon verzilveren. In de eindstelling heeft Henk wellicht zelfs nog een winstkans laten liggen. Maar er was al grote tevredenheid tegen alweer een sterke tegenstander. Volgens mij gaat Henk wel vaker extern spelen, want dit smaakt naar meer.

Op bord 4 was het weer raak bij Hans. Een hele rare partij, maar winst voor Hans !!!! Hij kwam door een paar mindere zetten maar liefst 3 pionnen achter, maar dat maakt bij Hans nooit iets uit weten we. De tegenstander, Verf, 200 ELO meer waard, ging aparte zetten doen en Hans wist “ineens” dreiging te maken. Hier kreeg de tegenstander het benauwd van. Deed nog meer mindere zetten en Hans steeds betere. De wedstrijd kantelde en Hans maakte het, omringd door veel publiek, bekwaam af. Proficiat is op zijn plaats.

Op het 5e bord speelde Freek bijna geruisloos een hele mooie remise tegen Burgers, ook bijna 300 ELO meer. Ik zag wel dat Freek op een gegeven moment lichte druk kon maken met een vooruitgeschoven pion op de koningsvleugel. De remisemarge is in deze partij niet doorbroken. Dus een topresultaat voor Freek.

Op het laatste bord speelde Gert, net als in de vorige ronde, een mooie partij die helaas tegen Merza (ELO 1616) net verloren ging. Gert kreeg allerlei aanvallen te verduren op zijn konings pionnen. Kwam eruit met enige pionnen achterstand, maar wel een koning van zijn tegenstander die lastig stond. Na dame ruil was de laatste verdediger uitgeschakeld en konden de pionnen tegen Gert oprukken. Dat werd teveel.

Al met al eigenlijk een heel mooie nederlaag (dat dan wel) 2,5-3,5 tegen een te sterk team.

Jullie vervangend teamcaptain Erik

 

SV Borne 2 Rating DSG Pallas 1 Rating Ronde 2
Mangelsdorf, T. (Thijs) 1457 Klinge, J.R. (Jim) 1925 ½ – ½
Witteveen, E.A.R. (Erik) 1520 Rindertsma, C. (Chris) 1847 0 – 1
Schouten, H. (Henk) 0 Voogt, R.J. (Robert Jan) 1683 ½ – ½
Kroeze, J.W. (Hans) 1455 Verf, F. (Fedde) 1648 1 – 0
Wentink, F.G. (Freek) 1381 Burgers, G.J.A. (Gerard) 1678 ½ – ½
Nijhuis, G. (Gert) 1336 Merza, M. (Max) 1616 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1430 Gemiddelde Rating: 1733 2½-3½

Za-team verzuimt de punten te pakken

Zaterdag kregen we het team uit Elburg op bezoek. Nadat alle Coronaformaliteiten afgehandeld waren (viel gelukkig mee),  konden we gaan schaken. Dat ging aardig gelijk op. Paul maakte korte metten en was om 15.00 klaar, Even later war het 1-1 door een nederlaag van Henk. Hij  verloor al snel op ongelukkige manier een kwaliteit en kwam er niet uit om ook maar enige compensatie te krijgen.  Patrick tekende voor een verdienstelijke remise in een iets mindere stelling. Zijn tegenstander had op de andere borden gekeken en gezien dat Wouter het tegen de jeugdige Oscar Zecha (10jr, rating 1810) wel eens niet ging redden. Wouter had al vanuit de opening de grootste moeite de boel onder controle te houden.  Het begon al snel met een slechte ruil van een kwaliteit en een pion tegen een stuk. Daarbij was er een ontwikkelingsachterstand ontstaan die er voor zorgde dat hij feitelijk achter de feiten aan liep.   Marinus speelde weer een scherpe partij, maar moest uiteindelijk berusten in remise omdat hij voor een eindspel toch slechte papieren had.  Ook Regobert wist zijn vrijpion niet te  verzilveren en forceerde remise (eeuwig schaak) na een torenoffer.  Tussenstand 3,5-2,5  In de laatste twee partijen moesten we nog anderhalf punt halen voor een 4-4.  Art deed dat prima en forceerde een kwaliteit voorsprong door een mat dreiging. Daarna werd het wat gemakkelijker en de tegenstander hielp nog. Peter had goede voornemens  gemaakt, gebruikte alle beschikbare tijd en maakte, ondanks twee vijandige vrijpionen nog een kans op een remise.  Helaas werd deze kans na 5 uur spelen gemist. Einduitslag 3,5-4,5. De volgende wedstrijd is op 27 november in Apeldoorn.

Rating
Rating
Lardinois, W.T.P. (Wouter) 2055 Zecha, O.A. (Oscar) 1812 0 – 1
Munster, P. (Patrick) 1955 Dorp van, F. (Folke) 2128 ½ – ½
Rol, A. (Art) 1840 Zecha, E.H. (Espen) 1858 1 – 0
Eijkelkamp, R.J. (Regobert) 1861 Voulon, M. (Markus) 1695 ½ – ½
Eillert, H. (Henk) 1683 Hofstee, M. (Martijn) 0 0 – 1
Tibbe, M.T. (Marinus) 1708 Mulder, A. (Arjan) 1664 ½ – ½
Levink, P.M. (Peter) 1510 Velde van der, A.J. (Auke Jon) 1695 0 – 1
Formanoij, P. (Paul) 1807 Dorp van, V. (Vincent) 1218 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1802 Gemiddelde Rating: 1724 3½-4½

Paul Formanoij winnaar Chess960

Ook in de tweede ronde geen winst

Na een zaterdagmiddag rijden en schaken in Kampen is ons zaterdagteam nog zonder punten.  Patrick speelde een uitzonderlijk actieve partij en wist zich met een kwaliteitsoffer in een goede positie te manoeuvreren. Dat leidde uiteindelijk tot ons enigste winstpunt. Wouter speelde voor het eerst mee, maar had geen geluk. Hetzelfde geldt ook voor Regobert die nog wel  een sterkere tegenstander trof. (Helaas is er van deze partijen niets bij me blijven hangen).   Marinus bleef achter in de spelontwikkeling en moest een overwicht met stukken in het centrum toelaten. Het leek er even op dat hij het kon houden maar kwam toch meer dan een stuk achterop. Ook Henk gaf een stuk cadeau, maar deze keer niet vanuit een gewonnen positie, zoals de dag ervoor in Hardenberg. Jos meende zich in een goede positie te hebben gemanoeuvreerd door een evenwicht te creëren op de damevleugel met een pluspion  op de koningsvleugel mocht het eindspelfase wel ingaan. Ineens kwam er een onverwacht torenoffer dat aan alle illusies een einde maakte. Peter was er gelukkig toch en wist een remise overeen te komen in een ogenschijnlijk iets mindere stelling. Bij Theo ging de partij wat op neer, maar uiteindelijk kreeg hij een koningsaanval te verwerken die met een kwalteitsoffer te beslechten was. In het eindspel werd nog van alles gedaan om de laatste kansen te benutten, maar het mocht niet meer baten.

O&O Kampen 1 Rating Borne 1 Rating Ronde 2
Cornelissen, W. (William) 2052 Lardinois, W.T.P. (Wouter) 2068 1 – 0
Mujkanovic, M. (Muharem) 1943 Eijkelkamp, R.J. (Regobert) 1871 1 – 0
Spoelstra, H.C. (Hans) 2054 Munster, P. (Patrick) 1939 0 – 1
Visscher, J. (Jarno) 1909 Eillert, H. (Henk) 1688 1 – 0
Ekkelboom, B. (Berd) 1814 Tibbe, M.T. (Marinus) 1726 1 – 0
Zaalen van, A.J.E. (Ton) 1817 Muller, J. (Jos) 1534 1 – 0
Hakkers, S. (Seine) 1723 Heeregrave, T.J. (Theo) 1531 1 – 0
Vierhuis, R.G.A. (Ronald) 1589 Levink, P.M. (Peter) 1523 ½ – ½
Gemiddelde Rating: 1863 Gemiddelde Rating: 1735 6½-1½

Onnodige nederlaag in Hardenberg

8 oktober was weer zo’n vrijdag dat we naar Hardenberg afreisden. Ditmaal met ons avondteam AV1. Ik had weer een team bij elkaar weten te sprokkelen dat niet kansloos was, zelfs na het afzeggen op 6, (waardoor 2 zwartspelers 2 borden lager plaats namen)  in het meenemen van 1 of 2 punten. Helaas pakte het anders uit.  Rik koos al in de opening de ruil van een stuk tegen 3 pionnen maar kon de uiteindelijk 4 verbonden vrijpionnen niet naar de overkant brengen. Vooral door achterstand in ontwikkeling en de koning die te kwetsbaar stond opgesteld. Op bord 3 scoorde Paul netjes zijn punt. Bij mij op bord 4 werd kort na de opening werkelijk alles afgeruild. Min of meer gedwongen. Waardoor een remise snel beslist was. (21.00 uur!!) Bij analyse bleek dit ook echt de juiste uitslag.   Ondertussen was Freek min of meer kansloos overrompeld zonder echte blunders te maken. Tussenstand: 3,5-1,5. De laatste 3 partijen moesten gewonnen worden!. Bij Wim kon het alle kanten nog uit gaan. Henk had goede kansen en Hans had al een gunstige stelling qua pionnenstruktuur en kreeg er ook nog een stuk bij.  Het kon nog…  Maar Wim vertrouwde de gezondheid van de tegenstander niet en kwam een remise overeen omdat verder spelen geen optie was.  Henk liet de partij toch nog door de vingers glippen evenals Hans, maar die beperkte de schade tot een remise.  Einduitslag 5,5-2,5

Persoonlijke uitslagen

S.V. Hardenberg 1 Rating SV Borne 1 Rating Ronde 1
Reinders, J. (Joan) 1854 Veldhuis, H. (Rik) 1799 1 – 0
Hesselink, R.J.A. (Rutger) 1777 NO 0 1R – 0R
Zwaagstra, M.B. (Marten) 1720 Formanoij, P. (Paul) 1807 0 – 1
Spuij, A.D. (Arie) 1673 Eillert, H. (Henk) 1688 1 – 0
Spanjers, E. (Edgar) 1649 Muller, J. (Jos) 1534 ½ – ½
Wilps, D.J. (Dinand) 1636 Arns, W.S.J. (Wim) 1593 ½ – ½
Lenthe van, B.J. (Bernard) 1585 Kroeze, J.W. (Hans) 1455 ½ – ½
Hamhuis, J. (Jasper) 1579 Wentink, F.G. (Freek) 1381 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1684 Gemiddelde Rating: 1608 5½-2½

 

Vrimot maatje te groot voor Borne 2

Op donderdag jl. (7 okt) ging ons tweede naar Vriezenveen voor een externe.  Duidelijk was dat wij duidelijk minder qua rating waren.

Op bord 1 speelde Theo tegen HR Burer. Deze speler met een rating van tegen de 1900 bleek iets te sterk voor Theo. In het middenspel raakte Theo een kwaliteit kwijt en kwam ook nog tegen een vrijpion te staan. De partij werd nog knap tot 23.00 uitgespeeld. Maar toen was de verdediging van Theo niet in staat de vrijpion meer tegen te houden. Toch goed gespeeld van Theo.

Op bord 2 mocht ik tegen P. Burer. Ook hier een behoorlijk ratingverschil. Alhoewel ik wel in de verdediging moest werd nergens de remisemarge doorbroken. Zelfs een kans laten liggen op een mogelijke winstkans. Toch erg tevreden over dit resultaat.

Op bord 3 wachtte de derde Burer (E.R) tegen Thijs M. Ook in deze partij werd de remisemarge niet doorbroken. Dat bleek ook in de analyse. Een waanzinnig goed resultaat van Thijs.  Het werd een lange avond voor Thijs qua wachten. Hun partij was na 2 uur spelen klaar en gelijkwaardig.

Op bord 4 mocht Hans tegen Kleinjan. We waren benieuwd naar een pionnenstormram van Hans. Helaas bleek dit andersom. Na enig afruilen in het centrum bleek dat Hans de pionnen hier op zich af zag komen. De verdediging hier tegen bleek uiteindelijk niet mogelijk. En Hans moest opgeven na ook nog stukverlies.

Op bord 5 speelde Gert tegen A, Doeve een goede partij die jammer genoeg net werd verloren. Ondanks een mooie dubbele torenlijn gingen er in het eindspel 2 pionnen van Gert in het doosje. De tegenstander speelde het niet geweldig uit en Gert bleek zelfs nog een kans te hebben op remise maar miste die zodat ook hier een 0 kwam te staan voor ons.

Op bord 6 was het Thijs B. die tegen van Vliet mocht aantreden. In de opening raakte Thijs een stuk voor een pion kwijt. Uiteindelijk was dit de reden voor verlies. Wel kan gezegd worden dat Thijs geen fout meer maakte en nog geweldig lang in de wedstrijd kon blijven. Jammer van het begin.

Erik,           Met een 5-1 nederlaag moesten wij huiswaarts. Wel een gezellige avond

Persoonlijke uitslagen

Vrimot 1 Rating SV Borne 2 Rating Ronde 1
Burer, H.R.M. (Humphrey) 1870 Heeregrave, T.J. (Theo) 1531 1 – 0
Burer, P.B. (Peter) 1797 Witteveen, E.A.R. (Erik) 1520 ½ – ½
Burer, E.R. (Edwin) 1723 Mangelsdorf, T. (Thijs) 1457 ½ – ½
Kleinjan, H. (Henk) 1522 Kroeze, J.W. (Hans) 1455 1 – 0
Doeve, A.H. (Roy) 1668 Nijhuis, G. (Gert) 1336 1 – 0
Vliet van, J. (Jan) 1487 Bakker, T. (Thijs) 1361 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1678 Gemiddelde Rating: 1443 5-1

 

KNSB team vechtend ten onder in de eerste ronde

Na anderhalf jaar was het weer zover. We konden een “normale” wedstrijd spelen.  Het was net over we het afgebroken seizoen 2019-2020 overdoen met de eerste wedstrijd tegen het Zwolse ZZS!. Maar nu als thuiswedstrijd.  De Zwolse schakers namen nu een revanche op hun ongelukkige nederlaag van twee jaar geleden.  Weliswaar is ons team nu versterkt met twee spelers van de Hengelose club. Maar alleen Regobert was vandaag beschikbaar en we moesten ook spelers van de Bornse club missen.  Dat mag geen excuus zijn want ook ZZS kwam met invallers en zelfs met een man minder, zodat we al meteen een 1-0 voorsprong konden noteren.  We maakten dus een goede start maar incasseerden al binnen twee uur een verliespunt op bord 7. Thijs kon de druk, meteen al vanuit de opening, niet weerstaan en met een klassiek paardoffer werd zijn koningsstelling opgerold. De overeengekomen remises daarna van  Art en Erik waren wat minder spectaculair.  Daarna ging het bergafwaarts en konden we alleen nog maar verliespunten incasseren. Thomas liet zijn dame bijna insluiten en moest een kwaliteit geven om er uit te komen. Omdat hij ook al pionnen achterstand had was opgeven de beste optie.  De prijs voor de grootste vechter was weer voor Marinus die door de beperkte tijd die hij nog had niet meer naar het beste alternatief kon zoeken en steeds verder achterop kwam en aldus verloor.  Ook Regobert gaf zich niet zomaar gewonnen. Met een toreneindspel met 4 torens en een pion minder kon hij de boel nog aardig vasthouden, maar uiteindelijk kwam er ook een matdreiging in het spel en was het over.  Henk kwam ook in een eindspel met een pionnenminderheid, maar hield de Dames op het bord.  Met het nemen van zijn achterstallige pion verliet de Dame een belangrijke diagonaal die bezet moest blijven en daardoor volgde mat in twee.  2-6

 

Borne 1 Rating ZZS! 1 Rating Ronde 1
Eijkelkamp, R.J. (Regobert) 1881 Schoenmaker, K.A. (Karel) 1957 0 – 1
Rol, A. (Art) 1832 Hoogterp, E.R. (Emile) 1840 ½ – ½
Eillert, H. (Henk) 1697 Wouda, R. (Rick) 1812 0 – 1
Muller, J. (Jos) 1534 NO 0 1R – 0R
Tibbe, M.T. (Marinus) 1741 Kluijfhout, A.A. (Anthon) 1676 0 – 1
Witteveen, E.A.R. (Erik) 1515 Hoogerduijn, H. (Hans) 1657 ½ – ½
Mangelsdorf, T. (Thijs) 1471 Brinkman, M. (Martin) 1663 0 – 1
Berghuis, T. (Thomas) 1507 Bouter, O.F. (Oscar) 1573 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1647 Gemiddelde Rating: 1740 2-6

 

 

 

 

Schaak-Off: een nieuw landelijk schaaktoernooi voor iedereen

Ben je (nog) geen lid van een schaakvereniging?  Dan is dit goed nieuws.

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond organiseert samen met meer dan 70 schaakclubs en regionale bonden van 13 t/m 26 september een landelijk schaaktoernooi waaraan iedereen in Nederland gratis kan meedoen: de Schaak-Off. Dit om te vieren dat er na de zomer eindelijk weer fysiek op de club kan worden geschaakt. Iedere schaakliefhebber kan meedoen, het is niet nodig om bij een vereniging aangesloten te zijn.

Het toernooi bestaat uit lokale voorrondes. De winnaars daarvan plaatsen zich voor regionale wedstrijden en daar wordt gestreden voor een ticket in de landelijke finale. Alle wedstrijden vinden fysiek plaats, want dat is wat we tenslotte willen vieren. De indeling bij het toernooi vindt plaats op ervaring: zo speelt iedereen op zijn eigen niveau. Als je wilt meedoen, kun je kijken welke club in jouw provincie beschikbaar is en daar schrijf je je voor in. Er doen 70 clubs mee verspreid over Nederland, dus je kunt altijd in de buurt aanschuiven. Uiteraard wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende Coronamaatregelen.

Inschrijven kan via www.schaakoff.nl. Ben jij van de partij?  21 september heeft onze vereniging gereserveerd voor de eerste Schaak-Off ronde.


Theo onderscheiden met “Borns bijtje”

Van 1980 met soms tussenposes tot 2007 is Theo actief geweest als bestuurslid van de schaakvereniging Borne. Elke week indelingen maken standen opmaken en rating doorgeven. Wedstrijdleider van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond met vele wedstrijden waarvoor hij door het hele land doorreist. Ook bij het ONJK schaken in Twente was hij jarenlang wedstrijdleider. Het 5 minutentoernooi kwam er en zelfs internationale schaakinterlands werden er opgezet van het Nederlands vrouwenschaakteam tegen Duitsland en Polen, in Borne. Ook was hij actief voor het IBIS-toernooi in Haaksbergen. Grootste succes is natuurlijk het veteranen kampioenschap van de Schaakbond Overijssel. Van een handjevol schakers die naar vorig jaar bijna 100. Dus tijd om hem in het zonnetje te zetten. Het was de bedoeling met de prijsuitreiking van het 25 ste toernooi, maar ja Covid 19, dus dan nu maar.

Protocol Corona geldig van 29-09-2020 tot 31-08-2021

Vanaf 1 juli is het toegestaan binnen te sporten. Dit betreft zowel trainingen als wedstrijden (binnen de club en tussen clubs onderling). De bekende regel van 1,5 meter afstand dient echter gehandhaafd te worden.

De hoofdregel voor iedere schaker is dat wanneer u symptomen vertoont, die kunnen wijzen op corona, dan blijft u thuis.

Voor de meest actuele versies van:
– Het NOC*NSF protocol verantwoord sporten, zie https://nocnsf.nl/sportprotocol
– Het KNSB schaakprotocol zie https://www.schaakbond.nl/nieuws/schaken-en-decoronacrisis

Als schaakvereniging Borne zullen wij ons houden aan het Sportprotocol. De concrete afspraken staan op de volgende pagina’s

Algemeen
– Er is altijd een Corona verantwoordelijke aanwezig. Dit is in principe iemand van het bestuur of anders zullen wij een van de leden vragen dit op zich te nemen
– Met het aanmelden voor een speelavond geef je aan geen gezondheidsklachten te hebben die duiden op Corona (zie ook bijlage). Dit kan voor aanvang van de sportactiviteit nogmaals gebeuren.
– Schakers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training of wedstrijd bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
– Kwetsbare sporters (boven 70 jaar en uit risicogroepen) dienen zelf hun risico te analyseren of zij op de sportlocatie zich in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods uw huisarts;
– Als Schaakvereniging Borne zorgen wij voor persoonlijke reinigingsmiddelen in de vorm van doekjes en desinfecterende middelen.
– Vooralsnog gaan het snelschaken, het doorgeefschaak en multisimultaan niet door.

De speelzaal
– Geef elkaar de ruimte bij het binnen gaan en verlaten van de speelzaal. Passeer elkaar niet in de hal naar de speelzaal gang.
– Voor de ventilatie zullen ramen en deuren worden opengezet. Dit vermindert de kans op besmetting. Dit kan van invloed zijn op het geluid en/of de temperatuur.
– Toiletbezoek: Maximaal één persoon tegelijk op het toilet (1 bij de heren; 1 bij de dames).
– De keuken is dicht voor de leden, omdat hier te weinig ruimte is. Wij zullen zorgen dat één persoon op bepaalde momenten consumpties haalt. Indien gewenst kun je zelf een glas mee te nemen.
– Indien je gebruik maakt van de koffiemachine
o probeer dan zo min mogelijk aan te raken.
o Gebruik zo veel mogelijk gepast geld
o Haal geen koffie voor je tegenstander (of doe dit samen).
o Het kan handig zijn je eigen beker mee te nemen.

De partij
– Er geldt (vooralsnog) een maximum aantal spelers van 16 op een speelavond. Om dit te garanderen moet iedereen die wil meespelen zich actief aanmelden (ipv afmelden wanneer je niet komt). Dit kan via de website. Indien er meer dan 16 spelers zijn, zal op basis van de ranglijst worden bepaald wie wordt uitgeloot. Hierbij komt iedereen aan de beurt.
– Reinig of desinfecteer je handen voor aanvang van de wedstrijd;
– Bij een partij zit je naast elkaar en speel je met elk een eigen bord. De klok komt dan in het midden te staan.
– Wij beginnen met “gewone partijen” voor de interne competitie. Om ervoor te zorgen dat een speelavond niet te lang duurt, wordt het speeltempo ingekort naar 1 uur p.p.p.p + 30 seconden per zet Hierdoor is de speelavond korter, waardoor we minder lang op elkaar zitten.

Speciale avonden (zoals inloopavonden) zullen wij in eerste instantie niet organiseren.

In Memoriam Cor van Bree

Op zondag 9 augustus 2020 is onze schaakvriend Cor van Bree op 67-jarige leeftijd overleden.

Cor was vanaf 1979 zonder onderbreking lid van onze vereniging; diende onze vereniging als voorzitter.

Cor was een bescheiden, aimabel mens maar dominant aanwezig in de eregalerij van onze vereniging: clubkampioen 1986 en 1989, bekerwinnaar 1983 en 1984, snelschaakkampioen 1984 en 1985, voorzitter 1991, 1992 en 1993.

Cor wij zullen je missen!

 

Corona maatregel maakt komende viertallen rondes onmogelijk

De (uitgestelde) 4de en de 5de ronde van de viertallen zouden gespeeld worden in de week van 23 t/m 28 maart.  Dat gaat nu niet door, tot dat er een nieuwe datum bepaald is.

Wel heeft ons derde viertal de vierde ronde gespeeld voordat corona maatregel van kracht was. Dit was een uitwedstrijd tegen het Hengelose HSC op 5 maart en eindigde in 2-2.

H.S.C.-Stork 3

S.V. Borne 3

Bult, H.J.J. (Henk) 1391 Fransen, C. (Clemens) 1262 z-w 0 – 1
Campmans, J.L.H. (Anja) 1364 Nijhuis, G. (Gert) 1383 w-z 1 – 0
Hofstee, P. (Peter) 1223 Venerius, W. (Willem) 1319 z-w 0 – 1
Winters, J. (Joop) 1111 Dijkhuis, H. (Henk) 815 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1272 Gemiddelde Rating: 1195 2-2