e-mail: webteam

Ook in de tweede ronde geen winst

Na een zaterdagmiddag rijden en schaken in Kampen is ons zaterdagteam nog zonder punten.  Patrick speelde een uitzonderlijk actieve partij en wist zich met een kwaliteitsoffer in een goede positie te manoeuvreren. Dat leidde uiteindelijk tot ons enigste winstpunt. Wouter speelde voor het eerst mee, maar had geen geluk. Hetzelfde geldt ook voor Regobert die nog wel  een sterkere tegenstander trof. (Helaas is er van deze partijen niets bij me blijven hangen).   Marinus bleef achter in de spelontwikkeling en moest een overwicht met stukken in het centrum toelaten. Het leek er even op dat hij het kon houden maar kwam toch meer dan een stuk achterop. Ook Henk gaf een stuk cadeau, maar deze keer niet vanuit een gewonnen positie, zoals de dag ervoor in Hardenberg. Jos meende zich in een goede positie te hebben gemanoeuvreerd door een evenwicht te creëren op de damevleugel met een pluspion  op de koningsvleugel mocht het eindspelfase wel ingaan. Ineens kwam er een onverwacht torenoffer dat aan alle illusies een einde maakte. Peter was er gelukkig toch en wist een remise overeen te komen in een ogenschijnlijk iets mindere stelling. Bij Theo ging de partij wat op neer, maar uiteindelijk kreeg hij een koningsaanval te verwerken die met een kwalteitsoffer te beslechten was. In het eindspel werd nog van alles gedaan om de laatste kansen te benutten, maar het mocht niet meer baten.

O&O Kampen 1 Rating Borne 1 Rating Ronde 2
Cornelissen, W. (William) 2052 Lardinois, W.T.P. (Wouter) 2068 1 – 0
Mujkanovic, M. (Muharem) 1943 Eijkelkamp, R.J. (Regobert) 1871 1 – 0
Spoelstra, H.C. (Hans) 2054 Munster, P. (Patrick) 1939 0 – 1
Visscher, J. (Jarno) 1909 Eillert, H. (Henk) 1688 1 – 0
Ekkelboom, B. (Berd) 1814 Tibbe, M.T. (Marinus) 1726 1 – 0
Zaalen van, A.J.E. (Ton) 1817 Muller, J. (Jos) 1534 1 – 0
Hakkers, S. (Seine) 1723 Heeregrave, T.J. (Theo) 1531 1 – 0
Vierhuis, R.G.A. (Ronald) 1589 Levink, P.M. (Peter) 1523 ½ – ½
Gemiddelde Rating: 1863 Gemiddelde Rating: 1735 6½-1½

Onnodige nederlaag in Hardenberg

8 oktober was weer zo’n vrijdag dat we naar Hardenberg afreisden. Ditmaal met ons avondteam AV1. Ik had weer een team bij elkaar weten te sprokkelen dat niet kansloos was, zelfs na het afzeggen op 6, (waardoor 2 zwartspelers 2 borden lager plaats namen)  in het meenemen van 1 of 2 punten. Helaas pakte het anders uit.  Rik koos al in de opening de ruil van een stuk tegen 3 pionnen maar kon de uiteindelijk 4 verbonden vrijpionnen niet naar de overkant brengen. Vooral door achterstand in ontwikkeling en de koning die te kwetsbaar stond opgesteld. Op bord 3 scoorde Paul netjes zijn punt. Bij mij op bord 4 werd kort na de opening werkelijk alles afgeruild. Min of meer gedwongen. Waardoor een remise snel beslist was. (21.00 uur!!) Bij analyse bleek dit ook echt de juiste uitslag.   Ondertussen was Freek min of meer kansloos overrompeld zonder echte blunders te maken. Tussenstand: 3,5-1,5. De laatste 3 partijen moesten gewonnen worden!. Bij Wim kon het alle kanten nog uit gaan. Henk had goede kansen en Hans had al een gunstige stelling qua pionnenstruktuur en kreeg er ook nog een stuk bij.  Het kon nog…  Maar Wim vertrouwde de gezondheid van de tegenstander niet en kwam een remise overeen omdat verder spelen geen optie was.  Henk liet de partij toch nog door de vingers glippen evenals Hans, maar die beperkte de schade tot een remise.  Einduitslag 5,5-2,5

Persoonlijke uitslagen

S.V. Hardenberg 1 Rating SV Borne 1 Rating Ronde 1
Reinders, J. (Joan) 1854 Veldhuis, H. (Rik) 1799 1 – 0
Hesselink, R.J.A. (Rutger) 1777 NO 0 1R – 0R
Zwaagstra, M.B. (Marten) 1720 Formanoij, P. (Paul) 1807 0 – 1
Spuij, A.D. (Arie) 1673 Eillert, H. (Henk) 1688 1 – 0
Spanjers, E. (Edgar) 1649 Muller, J. (Jos) 1534 ½ – ½
Wilps, D.J. (Dinand) 1636 Arns, W.S.J. (Wim) 1593 ½ – ½
Lenthe van, B.J. (Bernard) 1585 Kroeze, J.W. (Hans) 1455 ½ – ½
Hamhuis, J. (Jasper) 1579 Wentink, F.G. (Freek) 1381 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1684 Gemiddelde Rating: 1608 5½-2½

 

Vrimot maatje te groot voor Borne 2

Op donderdag jl. (7 okt) ging ons tweede naar Vriezenveen voor een externe.  Duidelijk was dat wij duidelijk minder qua rating waren.

Op bord 1 speelde Theo tegen HR Burer. Deze speler met een rating van tegen de 1900 bleek iets te sterk voor Theo. In het middenspel raakte Theo een kwaliteit kwijt en kwam ook nog tegen een vrijpion te staan. De partij werd nog knap tot 23.00 uitgespeeld. Maar toen was de verdediging van Theo niet in staat de vrijpion meer tegen te houden. Toch goed gespeeld van Theo.

Op bord 2 mocht ik tegen P. Burer. Ook hier een behoorlijk ratingverschil. Alhoewel ik wel in de verdediging moest werd nergens de remisemarge doorbroken. Zelfs een kans laten liggen op een mogelijke winstkans. Toch erg tevreden over dit resultaat.

Op bord 3 wachtte de derde Burer (E.R) tegen Thijs M. Ook in deze partij werd de remisemarge niet doorbroken. Dat bleek ook in de analyse. Een waanzinnig goed resultaat van Thijs.  Het werd een lange avond voor Thijs qua wachten. Hun partij was na 2 uur spelen klaar en gelijkwaardig.

Op bord 4 mocht Hans tegen Kleinjan. We waren benieuwd naar een pionnenstormram van Hans. Helaas bleek dit andersom. Na enig afruilen in het centrum bleek dat Hans de pionnen hier op zich af zag komen. De verdediging hier tegen bleek uiteindelijk niet mogelijk. En Hans moest opgeven na ook nog stukverlies.

Op bord 5 speelde Gert tegen A, Doeve een goede partij die jammer genoeg net werd verloren. Ondanks een mooie dubbele torenlijn gingen er in het eindspel 2 pionnen van Gert in het doosje. De tegenstander speelde het niet geweldig uit en Gert bleek zelfs nog een kans te hebben op remise maar miste die zodat ook hier een 0 kwam te staan voor ons.

Op bord 6 was het Thijs B. die tegen van Vliet mocht aantreden. In de opening raakte Thijs een stuk voor een pion kwijt. Uiteindelijk was dit de reden voor verlies. Wel kan gezegd worden dat Thijs geen fout meer maakte en nog geweldig lang in de wedstrijd kon blijven. Jammer van het begin.

Erik,           Met een 5-1 nederlaag moesten wij huiswaarts. Wel een gezellige avond

Persoonlijke uitslagen

Vrimot 1 Rating SV Borne 2 Rating Ronde 1
Burer, H.R.M. (Humphrey) 1870 Heeregrave, T.J. (Theo) 1531 1 – 0
Burer, P.B. (Peter) 1797 Witteveen, E.A.R. (Erik) 1520 ½ – ½
Burer, E.R. (Edwin) 1723 Mangelsdorf, T. (Thijs) 1457 ½ – ½
Kleinjan, H. (Henk) 1522 Kroeze, J.W. (Hans) 1455 1 – 0
Doeve, A.H. (Roy) 1668 Nijhuis, G. (Gert) 1336 1 – 0
Vliet van, J. (Jan) 1487 Bakker, T. (Thijs) 1361 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1678 Gemiddelde Rating: 1443 5-1

 

inloopavond weer van start

KNSB team vechtend ten onder in de eerste ronde

Na anderhalf jaar was het weer zover. We konden een “normale” wedstrijd spelen.  Het was net over we het afgebroken seizoen 2019-2020 overdoen met de eerste wedstrijd tegen het Zwolse ZZS!. Maar nu als thuiswedstrijd.  De Zwolse schakers namen nu een revanche op hun ongelukkige nederlaag van twee jaar geleden.  Weliswaar is ons team nu versterkt met twee spelers van de Hengelose club. Maar alleen Regobert was vandaag beschikbaar en we moesten ook spelers van de Bornse club missen.  Dat mag geen excuus zijn want ook ZZS kwam met invallers en zelfs met een man minder, zodat we al meteen een 1-0 voorsprong konden noteren.  We maakten dus een goede start maar incasseerden al binnen twee uur een verliespunt op bord 7. Thijs kon de druk, meteen al vanuit de opening, niet weerstaan en met een klassiek paardoffer werd zijn koningsstelling opgerold. De overeengekomen remises daarna van  Art en Erik waren wat minder spectaculair.  Daarna ging het bergafwaarts en konden we alleen nog maar verliespunten incasseren. Thomas liet zijn dame bijna insluiten en moest een kwaliteit geven om er uit te komen. Omdat hij ook al pionnen achterstand had was opgeven de beste optie.  De prijs voor de grootste vechter was weer voor Marinus die door de beperkte tijd die hij nog had niet meer naar het beste alternatief kon zoeken en steeds verder achterop kwam en aldus verloor.  Ook Regobert gaf zich niet zomaar gewonnen. Met een toreneindspel met 4 torens en een pion minder kon hij de boel nog aardig vasthouden, maar uiteindelijk kwam er ook een matdreiging in het spel en was het over.  Henk kwam ook in een eindspel met een pionnenminderheid, maar hield de Dames op het bord.  Met het nemen van zijn achterstallige pion verliet de Dame een belangrijke diagonaal die bezet moest blijven en daardoor volgde mat in twee.  2-6

 

Borne 1 Rating ZZS! 1 Rating Ronde 1
Eijkelkamp, R.J. (Regobert) 1881 Schoenmaker, K.A. (Karel) 1957 0 – 1
Rol, A. (Art) 1832 Hoogterp, E.R. (Emile) 1840 ½ – ½
Eillert, H. (Henk) 1697 Wouda, R. (Rick) 1812 0 – 1
Muller, J. (Jos) 1534 NO 0 1R – 0R
Tibbe, M.T. (Marinus) 1741 Kluijfhout, A.A. (Anthon) 1676 0 – 1
Witteveen, E.A.R. (Erik) 1515 Hoogerduijn, H. (Hans) 1657 ½ – ½
Mangelsdorf, T. (Thijs) 1471 Brinkman, M. (Martin) 1663 0 – 1
Berghuis, T. (Thomas) 1507 Bouter, O.F. (Oscar) 1573 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1647 Gemiddelde Rating: 1740 2-6

 

 

 

 

Schaak-Off: een nieuw landelijk schaaktoernooi voor iedereen

Ben je (nog) geen lid van een schaakvereniging?  Dan is dit goed nieuws.

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond organiseert samen met meer dan 70 schaakclubs en regionale bonden van 13 t/m 26 september een landelijk schaaktoernooi waaraan iedereen in Nederland gratis kan meedoen: de Schaak-Off. Dit om te vieren dat er na de zomer eindelijk weer fysiek op de club kan worden geschaakt. Iedere schaakliefhebber kan meedoen, het is niet nodig om bij een vereniging aangesloten te zijn.

Het toernooi bestaat uit lokale voorrondes. De winnaars daarvan plaatsen zich voor regionale wedstrijden en daar wordt gestreden voor een ticket in de landelijke finale. Alle wedstrijden vinden fysiek plaats, want dat is wat we tenslotte willen vieren. De indeling bij het toernooi vindt plaats op ervaring: zo speelt iedereen op zijn eigen niveau. Als je wilt meedoen, kun je kijken welke club in jouw provincie beschikbaar is en daar schrijf je je voor in. Er doen 70 clubs mee verspreid over Nederland, dus je kunt altijd in de buurt aanschuiven. Uiteraard wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende Coronamaatregelen.

Inschrijven kan via www.schaakoff.nl. Ben jij van de partij?  21 september heeft onze vereniging gereserveerd voor de eerste Schaak-Off ronde.


Theo onderscheiden met “Borns bijtje”

Van 1980 met soms tussenposes tot 2007 is Theo actief geweest als bestuurslid van de schaakvereniging Borne. Elke week indelingen maken standen opmaken en rating doorgeven. Wedstrijdleider van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond met vele wedstrijden waarvoor hij door het hele land doorreist. Ook bij het ONJK schaken in Twente was hij jarenlang wedstrijdleider. Het 5 minutentoernooi kwam er en zelfs internationale schaakinterlands werden er opgezet van het Nederlands vrouwenschaakteam tegen Duitsland en Polen, in Borne. Ook was hij actief voor het IBIS-toernooi in Haaksbergen. Grootste succes is natuurlijk het veteranen kampioenschap van de Schaakbond Overijssel. Van een handjevol schakers die naar vorig jaar bijna 100. Dus tijd om hem in het zonnetje te zetten. Het was de bedoeling met de prijsuitreiking van het 25 ste toernooi, maar ja Covid 19, dus dan nu maar.

Protocol Corona geldig van 29-09-2020 tot 31-08-2021

Vanaf 1 juli is het toegestaan binnen te sporten. Dit betreft zowel trainingen als wedstrijden (binnen de club en tussen clubs onderling). De bekende regel van 1,5 meter afstand dient echter gehandhaafd te worden.

De hoofdregel voor iedere schaker is dat wanneer u symptomen vertoont, die kunnen wijzen op corona, dan blijft u thuis.

Voor de meest actuele versies van:
– Het NOC*NSF protocol verantwoord sporten, zie https://nocnsf.nl/sportprotocol
– Het KNSB schaakprotocol zie https://www.schaakbond.nl/nieuws/schaken-en-decoronacrisis

Als schaakvereniging Borne zullen wij ons houden aan het Sportprotocol. De concrete afspraken staan op de volgende pagina’s

Algemeen
– Er is altijd een Corona verantwoordelijke aanwezig. Dit is in principe iemand van het bestuur of anders zullen wij een van de leden vragen dit op zich te nemen
– Met het aanmelden voor een speelavond geef je aan geen gezondheidsklachten te hebben die duiden op Corona (zie ook bijlage). Dit kan voor aanvang van de sportactiviteit nogmaals gebeuren.
– Schakers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training of wedstrijd bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
– Kwetsbare sporters (boven 70 jaar en uit risicogroepen) dienen zelf hun risico te analyseren of zij op de sportlocatie zich in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods uw huisarts;
– Als Schaakvereniging Borne zorgen wij voor persoonlijke reinigingsmiddelen in de vorm van doekjes en desinfecterende middelen.
– Vooralsnog gaan het snelschaken, het doorgeefschaak en multisimultaan niet door.

De speelzaal
– Geef elkaar de ruimte bij het binnen gaan en verlaten van de speelzaal. Passeer elkaar niet in de hal naar de speelzaal gang.
– Voor de ventilatie zullen ramen en deuren worden opengezet. Dit vermindert de kans op besmetting. Dit kan van invloed zijn op het geluid en/of de temperatuur.
– Toiletbezoek: Maximaal één persoon tegelijk op het toilet (1 bij de heren; 1 bij de dames).
– De keuken is dicht voor de leden, omdat hier te weinig ruimte is. Wij zullen zorgen dat één persoon op bepaalde momenten consumpties haalt. Indien gewenst kun je zelf een glas mee te nemen.
– Indien je gebruik maakt van de koffiemachine
o probeer dan zo min mogelijk aan te raken.
o Gebruik zo veel mogelijk gepast geld
o Haal geen koffie voor je tegenstander (of doe dit samen).
o Het kan handig zijn je eigen beker mee te nemen.

De partij
– Er geldt (vooralsnog) een maximum aantal spelers van 16 op een speelavond. Om dit te garanderen moet iedereen die wil meespelen zich actief aanmelden (ipv afmelden wanneer je niet komt). Dit kan via de website. Indien er meer dan 16 spelers zijn, zal op basis van de ranglijst worden bepaald wie wordt uitgeloot. Hierbij komt iedereen aan de beurt.
– Reinig of desinfecteer je handen voor aanvang van de wedstrijd;
– Bij een partij zit je naast elkaar en speel je met elk een eigen bord. De klok komt dan in het midden te staan.
– Wij beginnen met “gewone partijen” voor de interne competitie. Om ervoor te zorgen dat een speelavond niet te lang duurt, wordt het speeltempo ingekort naar 1 uur p.p.p.p + 30 seconden per zet Hierdoor is de speelavond korter, waardoor we minder lang op elkaar zitten.

Speciale avonden (zoals inloopavonden) zullen wij in eerste instantie niet organiseren.

In Memoriam Cor van Bree

Op zondag 9 augustus 2020 is onze schaakvriend Cor van Bree op 67-jarige leeftijd overleden.

Cor was vanaf 1979 zonder onderbreking lid van onze vereniging; diende onze vereniging als voorzitter.

Cor was een bescheiden, aimabel mens maar dominant aanwezig in de eregalerij van onze vereniging: clubkampioen 1986 en 1989, bekerwinnaar 1983 en 1984, snelschaakkampioen 1984 en 1985, voorzitter 1991, 1992 en 1993.

Cor wij zullen je missen!

 

Corona maatregel maakt komende viertallen rondes onmogelijk

De (uitgestelde) 4de en de 5de ronde van de viertallen zouden gespeeld worden in de week van 23 t/m 28 maart.  Dat gaat nu niet door, tot dat er een nieuwe datum bepaald is.

Wel heeft ons derde viertal de vierde ronde gespeeld voordat corona maatregel van kracht was. Dit was een uitwedstrijd tegen het Hengelose HSC op 5 maart en eindigde in 2-2.

H.S.C.-Stork 3

S.V. Borne 3

Bult, H.J.J. (Henk) 1391 Fransen, C. (Clemens) 1262 z-w 0 – 1
Campmans, J.L.H. (Anja) 1364 Nijhuis, G. (Gert) 1383 w-z 1 – 0
Hofstee, P. (Peter) 1223 Venerius, W. (Willem) 1319 z-w 0 – 1
Winters, J. (Joop) 1111 Dijkhuis, H. (Henk) 815 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1272 Gemiddelde Rating: 1195 2-2

Zaterdag Team haalt de nodige punten

Speeldatum:             Za 7 maart 2020
Team:                         KNSB team
Ronde:                       6,  Klasse 4b
Plaats:                        Thuiswedstrijd in de Wiekslag
Tegenstander:           Lonneker 2.

De 6de ronde werd nog gespeeld voordat de Corona maatregelen dit niet meer mogelijk maakte. Dat leverde Borne een mooie overwinning op tegen het tweede van Lonneker. De punten hadden we hard nodig om aansluiting met de middenmoot te houden.
De Partij van Thomas was snel verloren, maar met winst van Marinus en invaller Thijs kwamen we goed uit de startblokken. Henk trok de kar op het eerste bord maar kon geen punten binnenhalen. Patrick en Paul wel, middels een remise. Maar de zwart-spelers Aart en Bert konden de matchpunten met een overwinning veilig stellen.   5-3
Individuele uitslagen:

Borne 1

Lonneker 2

Eillert, H. (Henk) 1684 Gerritsen, G.H.G. (Gijs) 1894 z-w 0 – 1
Munster, P. (Patrick) 1951 Anjewierden, A.A. (Anjo) 1854 w-z ½ – ½
Rol, A. (Art) 1802 Stoltenborgh, W.R. (Wim) 1700 z-w 1 – 0
Tibbe, M.T. (Marinus) 1808 Klein Essink, J. (Jeroen) 1753 w-z 1 – 0
Berghuis, T. (Thomas) 1509 Hulskers, A. (Albert) 1625 z-w 0 – 1
Formanoij, P. (Paul) 1800 Wissenburg, W.A.G. (Walter) 1586 w-z ½ – ½
Akker van den, B. (Bert) 1693 Scherfke, J.H. (Jurgen) 1381 z-w 1 – 0
Mangelsdorf, T. (Thijs) 1410 Jonkers, H. (Henk) 1618 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1707 Gemiddelde Rating: 1676 5-3

De volgende ronde zou een thuiswedstrijd zijn tegen Voorst op 28-3. De KNSB heeft echter deze competitieronde geschrapt en meegedeeld dat er een nieuwe datum komt.

 

Achttal wint vierpuntenduel tegen Zwarte Paard

Achttal wint vierpuntenduel tegen Zwarte Paard

Met veel pijn en moeite werd het belangrijke duel tegen Het Zwarte Paard uit Ommen uit het vuur gesleept door het SOS-team. Dit terwijl de tegenstander met een speler minder kwam opdraven i.v.m. een ziektegeval. Lex Griffioen hoefde aan bord 1 dus niet in actie te komen om het punt te incasseren. Rik Veldhuis leek tamelijk solide en zelfs iets beter te staan, maar gaf op een onbewaakt moment zomaar een stuk weg. Hij gaf meteen op. Theo Heeregrave liet zich onnodig enkele geïsoleerde pionnen aansmeren die kwetsbaar waren. Nadat hij er eentje verloor werd het vrijwel onmogelijk om de vrijpion van zijn tegenstander tegen te houden. Die wikkelde netjes af naar een gewonnen pionneneindspel. Henk Eillert deed gelukkig wat terug in een vreemde partij waarin zijn tegenstander een incorrect offer moest bekopen. Ook John Leerentveld dwong winst af via een pionnenstorm en een loperoffer op de koningsvleugel. Het resterende toreneindspel met een pion voorsprong bleek voldoende om het punt binnen te halen. Erik Witteveen kreeg een verloren staand eindspel voor de kiezen na een verkeerde afwikkeling. Omdat zijn tegenstander hierna echter de verkeerde pion opspeelde bleek het ongelijke lopereindspel ondanks drie pionnen voorsprong niet meer te winnen en moest die in remise berusten. Wim Arns kreeg in een gelijk opgaande partij hulp van de tegenstander die zijn koning naar het midden van het bord dirigeerde om zich daar pardoes mat te laten zetten. Hiermee was de buit binnen voor het team. Gelukkig maar, want Norbert Waanders liet zich de kaas van het brood eten door in lichte tijdnood zijn dame weg te geven na een partij waar hij een pionnetje had buitgemaakt, maar wel wat onder druk stond.

S.V. Borne 1

S.C. ’t Zwarte Paard 1

Griffioen, A. (Lex) 1902 Hoekstra, J. (Jan) 1743 z-w 1R – 0R
Veldhuis, H. (Rik) 1779 Jong de, G. (Gosse) 1739 w-z 0 – 1
Leerentveld, J.G. (John) 1781 Westra, M. (Mindert) 1713 z-w 1 – 0
Waanders, N.G.H. (Norbert) 1824 Winters, K. (Klaas) 1607 w-z 0 – 1
Eillert, H. (Henk) 1684 Engbersen, J. (Johan) 1753 z-w 1 – 0
Heeregrave, T.J. (Theo) 1546 Groot de, H.D. (Eric) 1657 w-z 0 – 1
Arns, W.S.J. (Wim) 1587 Dijkstra, J. (Jan) 1596 z-w 1 – 0
Witteveen, E.A.R. (Erik) 1507 Hop, T. (Tom) 1577 w-z ½ – ½

Uitslag: 4,5 – 3,5 met als bijzonderheid dat alle zwartspelers van Borne een vol punt behaalden.

Interne competitie ronde 15: Bijzondere loper bestrijkt zwarte en witte velden

In verband met een externe wedstrijd van het avondteam van de SV Borne waren er slechts 4 partijen in ronde 15 van de interne competitie. Hans Kroeze gooide weer eens alles op de koningsaanval, maar deze werd door Ben ten Dam goed opgevangen. …lees verder

Interne competitie ronde 14: Bijna een dolle toren als reddingsboei

In het topduel in de 14e ronde van de interne Bornse schaakcompetitie durfden Paul Formanoij en Norbert Waanders in gelijke stelling niets te forceren, dus werd het remise. …lees verder

Interne Competitie ronde 12 en 13: Prachtige schaakles van clubkampioen

Norbert Waanders sloeg in ronde 12 van de interne competitie van SV Borne een gat op de ranglijst door de sterke Rik Veldhuis te verpletteren. …lees verder